Softrock | Sony/BMG.

Softrock:

Softrock (ook wel Light Rock of Easy Rock genoemd) is een melodieus en harmonieus muziekgenre. De teksten behandelen vaak thema’s als liefde, relaties en het leven van alledag. De stroming ontstond begin jaren zeventig als reactie op Punk en Heavy Metal. Het genre won in een razendsnel tempo aan populariteit, enkele Amerikaanse radiostations draaiden (in die periode) alleen nog maar Softrock. Een decennia later ging deze muziekstijl over in A.O.R. (Adult Oriented Rock), waarvan artiesten als Billy Joel, Bryan Adams en Sting als belangrijkste exponenten worden aangeduid.

Sony/BMG:

Sony BMG was met vestigingen over heel de wereld één van de grootste muziekproducenten ter wereld. De promotieafdeling van het platenlabel verzorgde de promotie van lokale en internationale artiesten op de Belgische markt. Het huidige Sony Music Entertainment ontstond in 2008. In dat jaar werd Bertelsmann door Sony uitgekocht uit de Sony BMG Music Entertainment joint-venture. Voordat Sony en BMG gingen samenwerken in 2004, bestond Sony Music Entertainment ook al. Het was ontstaan in 1991, na de overname door Sony van het Amerikaanse CBS Records.

Het muziekbedrijf is onderdeel van de Grote Drie, waaronder ook concurrenten Universal Music Group (de grootste muziekgroep ter wereld) en Warner Music vallen.

(pdg).