Q-music | Quarrymen.

Q-music:

Q-Music (de grootste commerciële radiozender van Vlaanderen) ging in de ether op 12 November 2001. Eerder werkte de VMMA al samen met lokale radiostations, wat resulteerde in projecten als Topradio en Radio Mango. Q-Music is vooral bekend om z’n spraakmakende acties (Win een Ruimtereis en Het Geluid), hun slogan is: Q Is Good For You. Het station draait vooral populaire (hitparade)muziek.

Nadat het radioformat succesvol was in Vlaanderen, kwam de feel good formule ook op antenne in Nederland. De uitzendingen van Q bij onze Noorderburen gingen van start op 31 Augustus 2005. Een maand eerder had de Persgroep de kabel/etherfrequenties van Noordzee Fm en Talpa Radio overgenomen voor een symbolisch bedrag van 1 Euro.

Quarrymen:

De basis van The Beatles werd medio 1957 gelegd, toen John Lennon de Popgroep The Quarrymen oprichtte. De bandnaam werd gekozen in functie van de Quarry Bank Grammar School, waar Lennon en de overige leden (Pete Shotton, Eric Griffiths, Bill Smith en Rod Davis) studeerde. Met een mengeling van Lonnie Donegan (The King Of Skiffle) liedjes en Rock & Roll hits, wisten ze al snel een resem fans achter zich te krijgen. The Quarrymen trad vooral op in jeugdcentra en op schoolfeesten. Na het eerste optreden (een festival in Woolton/Liverpool) kwamen George Harrison en Paul McCartney de band vervoegen. Harrison -toen veertien- werd door Lennon aanvankelijk te jong bevonden, hijzelf was zeventien jaar en Paul zestien. In 1958 namen ze in deze bezetting de song “That’ll Be The Day” op (cover van Buddy Holly). Tot aan de definitieve samenstelling vonden er nog diverse personeelswisselingen plaats. Ook met de groepsnaam werd nog enkele keren geëxperimenteerd, in Juli 1960 koos men bv voor The Silver Beetles. Nog geen maand later kwam de band tot z’n uiteindelijke naam: The Beatles, de rest is uiteraard geschiedenis.

In 2008 namen The Quarrymen, exact vijftig jaar na hun eerste single, een tweede nummer op “Never Stop Rockin’ Rollin”: o.a Lenn Garry en Rod Davis maakte deel uit van deze bezetting.

(pdg).